Skal du levere en løsning på Fælles Web?

Hvad er Fælles Web?

Fælles Web er en modul- og funktionalitetspakke, som indeholder alt det, klassiske offentlige websites har brug for. Det betyder, at du som leverandør ikke skal bruge ressourcer på at udvikle. Ligesom det frigiver flere ressourcer til fx udvikling af indhold.

Pakkeløsningen indebærer, at der er faste rammer med nogle enkle muligheder for at ændre og tilføje. Hvis der er brug for et præsentationsmodul eller noget funktionalitet, kan det kun udarbejdes, hvis du som leverandør kan iframe eller embedde indholdet på sitet. Derudover kan du ikke ændre i funktionaliteterne.

Designet er på samme måde stort set fast, men kan ændres markant gennem få variabler. Du kan se, hvordan du arbejder med stylesheets i Fælles Web her (kommer snart).

Fælles Web leveres, hostes og supporteres af Statens It.

Din rolle som leverandør

Din rolle som leverandør vil overordnet være at hjælpe med at udforme løsningen, så den er brugervenlig, formidler indholdet på bedst mulig vis, er visuelt interessant og i overensstemmelse med afsenderens identitet.

Du skal altså stadig rådgive om god webkommunikation, opbygning af informationsarkitektur og lave wireframes og design.

Processen trin for trin

Når du byder på at levere en løsning i Fælles Web kunne processen fx se sådan her ud:

  1. Den offentlige kunde vælger det bedste tilbud og du får den tildelt efter at have budt med Fælles Web.

  2. Leverandøren hjælper med at lave digital kommunikationsstrategi, informationsarkitektur og udarbejder design. Informationsarkitekturen tager udgangspunkt i den opsætning, du kan se her på sitet og anvender de moduler, du kan se under moduler. Designet tager udgangspunkt i de muligheder for at ændre variable der er beskrevet her. Hvis du som leverandør, selv vil teste hvordan ændringer af variabler ændrer designet, kan du læse en vejledning her.  

  3. Design og opsætning bliver brugertestet

  4. Leverandøren sender variabler til Statens It, så de kan implementeres.

  5. Leverandøren afventer, at Statens It har godkendt og implementeret variablerne (ca. 1 uge).

  6. Leverandøren hjælper kunden med at opsætte websitet, udarbejde templates, lave indhold osv.

  7. Sitet lanceres.

Når du skal redigere i backend

Af sikkerhedsmæssige grunde står serveren for Go Basic Fælles Web bag en firewall. Derfor skal du være på Statens Its netværk, hvis du skal redigere i backend. Det betyder rent praktisk, at du skal sidde hos din kunde, når du redigerer indhold i back-end.

Efter lanceringen

Efter lanceringen overgår drift og support til Statens It.